Πως θα πείσουμε το παιδί να τρώει πρωινό.?? - Χριστίνα Λάσκαρη
15964
post-template-default,single,single-post,postid-15964,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Πως θα πείσουμε το παιδί να τρώει πρωινό.??

Πως θα πείσουμε το παιδί να τρώει πρωινό.??

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το πρωινό για τα παιδιά;


Έρευνες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό αποδίδουν καλύτερα στα μαθηματικά και την ανάγνωση, έχουν αυξημένη προσοχή την ώρα του μαθήματος και συνολικά καλύτερη συμπεριφορά στην τάξη. Το πρωινό γεύμα ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα πείνας (πονοκέφαλο, κόπωση, υπνηλία και ανησυχία), βοηθά τα παιδιά να σκέφτονται γρηγορότερα, να απαντούν πιο καθαρά σε ερωτήσεις και να είναι πιο ήρεμα.

Επίσης το πρωινό γεύμα φαίνεται πως βοηθά και στη βελτίωση της γενικότερης υγείας των παιδιών, αφού όσα δεν το παραλείπουν είναι πιο πιθανό: να καταναλώνουν θρεπτικά συστατικά σημαντικά για την ανάπτυξή τους (π.χ. σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, C, B12, κ.α.), να ελέγχουν το σωματικό τους βάρος καλύτερα, να έχουν μικρότερα επίπεδα χοληστερόλης αίματος, να υποφέρουν λιγότερο συχνά από στομαχόπονο, κρυολογήματα ή γρίπη.

Πώς μπορώ να πείσω το παιδί μου να καταναλώνει πρωινό;
Δώστε το καλό παράδειγμα. Είναι πιο πιθανό να αρχίσει να «χτίζει» το παιδί υγιεινές συνήθειες, αν βλέπει τους γονείς του να τρώνε πρωινό γεύμα κάθε μέρα.

Αφήστε τα παιδιά να συμμετάσχουν στην επιλογή του πρωινού, όπως να διαλέξουν για παράδειγμα τα δημητριακά που τους αρέσουν

Φροντίστε να έχετε πάντα λίγο περισσότερο χρόνο το πρωί, ώστε να παίρνετε μαζί με τα παιδιά πρωινό.

Αφήνετε πάντα πάνω στο τραπέζι ένα μπολ φρέσκα φρούτα, ή εύκολα υγιεινά μικρογεύματα, όπως  μπάρες δημητριακών, όταν κάποια πρωινά η οικογένεια βιάζεται.

Ποιες είναι οι κατάλληλες επιλογές πρωινού για το παιδί;
Δημητριακά ολικής άλεσης με μέλι ή φρούτα και γάλα χαμηλών λιπαρών

Αυγό βραστό με μια φέτα ψωμί του τοστ

Φρατζολάκι για σάντουιτς με ένα τριγωνάκι τυρί

Γάλα χαμηλών λιπαρών και μια μπάρα δημητριακών-φρούτων

Ατομικές συσκευασίες από γάλα ή γιαούρτι ή άλλα γαλακτοκομικά

Ψωμάκι ολικής άλεσης για σάντουιτς με μαργαρίνη και μαρμελάδα

Κάποια από τις παραπάνω επιλογές θα κινητοποιήσει το παιδί σας να καταναλώνει πρωινό, έστω και αυτό αρχικά γίνεται «στο πόδι».

Στόχος θα πρέπει να είναι το πρωινό γεύμα να μετατραπεί σε συνήθεια σιγά – σιγά. Ούτως ή άλλως, έρευνες υποστηρίζουν ότι μια ενέργεια που επαναλαμβάνεται τακτικά, απαιτεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να γίνει συνήθεια!

www.imommy.gr