Νέο ζευγάρι με παιδί... - Χριστίνα Λάσκαρη
15785
post-template-default,single,single-post,postid-15785,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Νέο ζευγάρι με παιδί…

Νέο ζευγάρι με παιδί…

Μικρές τεχνικές που θα σας διευκολύνουν και τους δυο στο νέο σας αυτόν ρόλο:

Στις μέρες μας τόσο οι ανάγκες της εποχής, όσο και οι συνθήκες διαβίωσης έχουν καταστήσει αρκετά δύσκολη την απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού. Παρ’ όλα αυτά όμως είναι πολλά τα ζευγάρια εκείνα που μεγαλώνουν την οικογένειά τους αποκτώντας ένα παιδί και προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα…

Ο ρόλος του γονιού, σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά σίγουρα ο ρόλος του «καλού» γονιού, είναι κάτι που αποκτάται μέσα από την εμπειρία και «καταφέρνεται»!!

Οργανώστε τον καθημερινό σας χρόνο έτσι ώστε να μοιράζεται το «βάρος» εξίσου και στους δυο σας. Είναι σημαντικό με τον ερχομό ενός παιδιού μέσα σε ένα ζευγάρι να μην αλλάξει κατά πολύ η καθημερινότητά του. Οργανώστε ένα ημερήσιο πρόγραμμα με τρόπο τέτοιο, ώστε να συμμετέχετε και οι δυο τόσο στις δουλειές και τις υποχρεώσεις του σπιτιού σας, όσο και στην φροντίδα του μωρού σας και να μένει χρόνος ξεκούρασης και για τους δυο. Αν επιφορτιστεί η σύζυγος με τα περισσότερα αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταλήξει περισσότερο μητέρα και λιγότερο σύντροφος. Για τον λόγο αυτό και ο σύζυγος μπορεί να αναλάβει ευθύνες ακόμα και στην φροντίδα του νέου μέλους.

Ζητήστε βοήθεια από τον παππού και τη γιαγιά. Σίγουρα οι δικοί σας άνθρωποι είναι εκεί και σίγουρα πρόθυμοι να προσφέρουν την βοήθειά τους. Ακόμα και αν δεν είναι σε θέση να αναλάβουν την φροντίδα του μωρού σας, μπορούν με την εμπειρία και τη γνώση τους να σας βοηθήσουν πολύ σε δύσκολες στιγμές. Ζητήστε τις συμβουλές τους.

Συζητήστε τους προβληματισμούς σας με τον σύντροφό σας. Ότι και αν σας απασχολεί μοιραστείτε το. Το βράδυ που συνήθως είναι καλύτερη ώρα, στο τελείωμα της μέρας σας και ενώ το μικρό σας μέλος έχει κοιμηθεί, χαλαρώστε οι δυο σας και μιλήστε. Αν είναι κάτι που σας βαραίνει ή σας αγχώνει, τότε σίγουρα θα πρέπει να το γνωρίζει και ο συνοδοιπόρος σας. Όλα έχουν την λύση τους – αρκεί να τα γνωρίζει και ο άλλος για να μπορεί να βοηθήσει.

Οργανώστε τον οικογενειακό σας χρόνο, ποιοτικά. Μην βρίσκεστε μόνο μέσα στο σπίτι και αυτό για να κάνετε δουλειές. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σύντομα να επιφέρει ρουτίνα στη σχέση σας. Πηγαίνετε βόλτα μαζί με το μωρό σας και οι τρεις. Βγείτε έξω – διασκεδάστε και μοιραστείτε κοινές εμπειρίες με το νέο σας μέλος. Καλέστε φίλους στο σπίτι ή επισκεφτείτε τους εσείς. Μην απομονώνεστε στην προσπάθειά σας να αντεπεξέλθετε σε όλα. Η αλλαγή παραστάσεων είναι «δικαίωμα» και των τριών σας!

Αναγνωρίστε τα λάθη του συντρόφου σας, όποια και αν είναι αυτά κατανοήστε τα και προσπαθήστε να τα βελτιώσετε. Μην τα επικρίνετε! Είναι φυσικό πως κανένας απ’ τους δυο σας όσο και αν έχει ασχοληθεί με τον ερχομό του μωρού σας στη θεωρεία δεν είναι απόλυτα έτοιμος στην πράξη. Παίξτε ένα παιχνίδι με τον σύντροφό σας και γράψτε σε χαρτάκια όλα εκείνα που νομίζετε ότι θέλουν βελτίωση στη συμπεριφορά και την συμμετοχή του. Ανταλλάξτε τα χαρτάκια σας και αφού τα επεξεργαστείτε προσπαθήστε να βελτιώσετε ο ένας τις αδυναμίες του άλλου!

Να έχετε πάντα σαν γνώμονα, πως ότι γίναμε «γονείς» δεν σημαίνει ότι παύσαμε να είμαστε «σύντροφοι»!