Δεν είναι πάντα κακό να απογοητεύεται ένα παιδί... - Χριστίνα Λάσκαρη
15857
post-template-default,single,single-post,postid-15857,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Δεν είναι πάντα κακό να απογοητεύεται ένα παιδί…

Δεν είναι πάντα κακό να απογοητεύεται ένα παιδί…

Σαν γονείς θέλετε να προστατέψετε τα παιδιά σας από οτιδήποτε κακό στον κόσμο.

Όμως όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολο σας είναι να τα προστατέψετε.Έτσι λοιπόν τα παιδιά αρχίζουν να βιώνουν τις πρώτες τους απογοητεύσεις.Υπάρχουν και κάποιες στιγμές που δε είναι κακό να βιώσουν μια απογοήτευση.

Δεν είναι κακό να ξέρουν ότι πάντα τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζουμε.Αν παράδειγμα σχεδιάζουμε κάτι και δεν γίνει είτε λόγω κακοκαιρίας είτε άλλων συνθηκών δεν είναι κακό να απογοητευτούν. Πρέπει όμως να ξέρουν ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Όλα τα παιδιά έχουν πολλούς ανθρώπους στην ζωή τους που τους θεωρούν σημαντικούς. Κάποια στιγμή ένας σημαντικός άνθρωπος για αυτά όπως ένας καλός φίλος κλπ μπορεί να τους στεναχωρήσει. Δεν είναι κακό να απογοητευτούν για καταλάβουν πως πολλές φορές οι άνθρωποι γύρω μας μπορεί να μας απογοητεύουν αλλά εμείς πρέπει να συγχωρούμε και να ψάχνουμε τις αιτίες ενός τέτοιου γεγονότος και να προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε.

Άλλες φορές το παιδί σας μπορεί να απογοητευτεί επειδή δεν προσπάθησε αρκετά σκληρά. Έτσι όμως θα μάθει πως πρέπει να προσπαθήσει ακόμη πιο πολύ για να πετύχει τον στόχο του.

Άλλες φορές βέβαια προσπάθησε αρκετά και απέτυχε. Και τι έρχεται μετά;Η απογοήτευση. Όμως πρέπει να μάθει πως η προσπάθεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε και πολλές φορές η αποτυχία έχει πολλές αιτίες.

Υπάρχει περίπτωση να απογοητευτεί με τον εαυτό ακόμη και από μια μικρή λεπτομέρεια. Σε όλα τα παιδιά συμβαίνει να απογοητευτούν με κάτι που έκαναν λάθος. Όμως πρέπει να του μάθετε πως δεν είναι κακό να κάνουμε λάθη αρκεί να μάθουμε κάτι από αυτά και να προσπαθούμε να μην τα ξανακάνουμε.

Μια απογοήτευση δεν σημαίνει ότι θα κάνει κακό στο παιδί σας αρκεί να ξέρετε πως να την διαχειριστείτε…