5 τρόποι να σταματήσουμε τον τσακωμό ανάμεσα στα αδερφάκια... - Χριστίνα Λάσκαρη
15658
post-template-default,single,single-post,postid-15658,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

5 τρόποι να σταματήσουμε τον τσακωμό ανάμεσα στα αδερφάκια…

5 τρόποι να σταματήσουμε τον τσακωμό ανάμεσα στα αδερφάκια…

Ακολουθείστε απλούς κανόνες και επαναφέρετε την ηρεμία στο σπίτι!

1. Συγκρατήστε πρωτίστως εσείς τη ψυχραιμία σας και μη φωνάζετε!

Οι φωνές δεν είναι καλός σύμβουλος για κανέναν. Η ηρεμία είναι το κλειδί για τη διδασκαλία στα παιδιά. Πριν οποιαδήποτε λοιπόν παρέμβαση φροντίστε να έχετε πρώτα ηρεμήσει εσείς διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επικρατήσει ειρήνη στο σπιτικό σας!

2. Μην παίρνετε φανερά το μέρος κάποιου!

Αν το κάνετε θα προκαλέσετε τη δυσαρέσκεια του παιδιού που νιώθει ότι “χάνει”. Ο δικός σας ρόλος θα πρέπει είναι κατευναστικός. Εφόσον τα παιδιά νιώσουν την ασφάλεια και την ηρεμία θα ακολουθήσουν και αυτά το συγκεκριμένο πρότυπο.

3. Αποφύγετε τη σύγκριση

Μη μπαίνετε σε διαδικασία σύγκρισης! Μη λέτε εκφράσεις τύπου: «Εσύ είσαι μεγάλος και πρέπει να υποχωρείς γιατί ο μικρός δεν καταλαβαίνει” ή «εσύ που είσαι μικρότερος πρέπει να σταματήσεις πρώτος».
4. Μην αγχωθείτε να δώσετε λύση.

Αρχικά αφήστε τα παιδιά να τα βρούνε μόνα τους. Αν αυτό δε λειτουργήσει και ο τσακωμός φτάνει στα όρια της βίας μπορείτε να παρέμβετε βοηθώντας να βρεθεί λύση πάντα υπό τη μορφή συμβουλής και όχι με τη μορφή επιβολής!

5. Δώστε χώρο στα παιδιά σας μετά τον τσακωμό.

Αφήστε τα ελεύθερα να εκφράσουν το θυμό τους! Ακόμη κι αν χρειαστεί να χωριστούν το καθένα στο δωμάτιο του, ακόμη κι αν χρειαστούν τον χρόνο τους για να τα ξαναβρούν. Μην προσπαθήσετε να εκβιάσετε μια συγγνώμη! Η επικοινωνία θα έρθει σταδιακά

Μη ξεχνάτε: Οι τσακωμοί μεταξύ των αδελφών ιδιαίτερα στη μικρή ηλικία είναι απολύτως φυσιολογικοί και μέρος της διερεύνησης των ορίων μεταξύ τους! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας παρά μόνο αν εντοπίσετε έντονα σημάδια βίας και τότε μπορείτε να καταφύγετε στον ειδικό!

Πηγή: www.all4mama.gr